Država
Vrsta prostora
Kapacitet
Ključne reči
Aktuelne promocije
Detaljna pretraga >>
Odabir regija i gradova:
Vrsta prostora:
Vile, salaši, turistička naselja...
ODABIR KAPACITETA:
Napomena: Detaljna pretraga važi samo za pretragu prema prostoru. Pretrage prema mapi, uslugama i letovima nisu uključene u detaljnu pretragu.
ODABIR OKRUŽENJA:

VRSTA SADRŽAJA:U ovoj državi postoji:

Hotela: 22
» Prikaz hotela

Kongresnih centara: 1
» Prikaz kongresnih centara/sajmova

Agencija: 4
» Prikaz agencija
Država
Crna Gora - mapa drzave Centralna Crna Gora Primorje Severna Crna Gora

Crna Gora

Regioni

  • Centralna Crna Gora
  • Primorje
  • Severna Crna Gora

Centralna Crna Gora

Region centralne Crne Gore predstavlja ujedno i poslovni deo Crne Gore. Sa Podgoricom u svom središtu, centralni region je raskrsnica poslovnih puteva, zabave i odmora. Pored Podgorice izdvajaju se Danilovgrad koji je bogat kulturno–istorijskim spomenicima i arheološkim lokalitetima kao i Nikšić koji kao opština u svom sastavu ima mnogobrojna izletišta, a njemu pripada i manastir Ostrog i naravno Cetinje koje predstavlja grad muzeja, umetničkih akademija i diplomatskih predstavništva.
Podgorica

Primorje

Primorje Crne Gore zauzima obalu dugu 293 km, od naselja Igalo na zapadu do ušća reke Bojane na istoku. Primorje je ispresecano je sa mnogobrojnim zalivima i uvalama. Najveći zaliv je Boka Kotorska, koji se urezuje u kopno skoro na 20 kilometara i u osnovi je najjužniji fjord u Evropi. Kotor je grad svetske baštine, koji sa Starim gradom predstavlja nezaobilazno pristanište brojnih jahti i prekookeanskih brodova. Glavni centar turističke ponude Crne Gore je svakako Budva sa Bečićima. Budva je letnja metropola, sa više od 80 visoko rangirana hotela, kongresnih centara, izvrsnih restorana, često pristanište holivudskih jahti i mesto koncerata muzičkih zvezda svetske slave. Ulcinj je gad koji je poznat po svojim dugim peščanim plažama. U Tivtu se nalazi Porto Montenegro, luksuzna marina za jahte.
Budva

Severna Crna Gora

Severna Crna Gora je planinska regija, koja zauzima severni deo zemlje.
U okviru regiona Severne Crne Gore nalaze se tri nacionalna parka (Durmitor, Biogradska Gora i Prokletije), duboki kanjoni Tare, Pive i Komarnice, kao i brojna planinska jezera Crno, Kapetanovo, Zminje, Trnovačko, Zabojsko, Biogradsko, Pešića jezero sigurno će svakog putnika ostaviti bez daha.

O državi

Crna Gora leži na obali Jadranskog mora u jugoistočnoj Evropi i prostire se na 13.812 km2. Obala Crne Gore zauzima 294 km i sadrži 117 plaža ukupne dužine 73 km. Crna Gora graniči se na istoku i severoistoku sa Srbijom, na zapadu i severozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, na jugoistoku sa Albanijom, a na jugozapadu je od Italije deli Jadransko more. Najviši vrh Crne Gore je Zla Kolata na Prokletijama i nalazi se na nadmorskoj visini od 2534 m.

Kongresni kapaciteti

Smeštena na obali Jadranskog mora, Crna Gora je destinacija koja se ubrzano razvija a ipak nudi vrhunske i raznovrsne proizvode, kako za odmore na plaži tako i za organizovanje MICE događaja.
Ljubiteljima prirode Crna Gora nudi nezaboravna i jedinstvena iskustva.
Iako mala zemlja, Crna Gora u svojoj ponudi ima odlične kapacitete za održavanje konferencija, podsticajnih i tim bilding aktivnosti.
Najpoznatija kongresne destinacije Crne Gore su svakako Budva sa Bečićima, Podgorica, Ulcinj i Bar.

Najveći kongresni kapacitet

Hotel Splendid Conference & Spa Resort ***** / Budva, Crna Gora / Broj konferencijskih sala: 9 / Kapacitet najveće sale: 782 mesta

Međunarodni kongresi i konferencije

Konferencija američke vojske i crnogorske vojske - USEUCOM 2012 (250 učesnika)
Konferencija o energetskoj efikasnosti 2012 (250-300 učesnika)
DRV - Godišnji kongres Nemačkog turističkog udruženja,2012., Budva (800 - 1.000 učesnika)

ICCA statistički izveštaj

Statistički izveštaj međunarodnog kongresnog udruženja (ICCA).

2012 2013 2015
Rang 85 95 98
Broj međunarodnih kongresa 8 7 6

Šta obići?
Gospa od Škrpjela
Gospa od Škrpjela je veštačko ostrvo napravljeno krajem XV veka, gde su prema predanju braća Moršići pronašla goblen Gospe, koji je autoportret koji je ona izvezla od svoje kose čekajući svog dragog.
Citadela
Srednjovekovni kastel grada Budve, posvećen Sv. Mariji, danas poznatiji kao Citadela je najmonumentalniji građevinski objekat unutar budvanskih gradskih zidina. U okviru Citadele se nalaze bedemi, ostaci srednjovekovne crkve, kapije.
Kanli kula
Kanli kula se nalazi na 85m iznad mora. Pretpostavlja se da je izgrađena u srednjem veku, a današnji izgled da je dobila u sredinom XVI veka. Na njoj se danas nalazi letnja pozornica, na kojoj se održavaju razne manifestacije.
Doclea
Rimski grad Doclea, Duklja nastao je u I veku nove ere. Sa svih strana je bio opasan bedemima i kulama a grad su krasili trg ili forum sa monumentalnom bazilikom, slavoluk, hramovi posvećeni Romi i Dijani.
Biljarda
Biljarda je bila Njegoševa rezeidencija, sagrađena 1938. godine. Ime je dobila po bilijaru koji je Njegoš doneo iz Beča. Danas je muzej koji u stalnoj postavci ima Njegoševe rukopise, knjige, novac i oružje.
Manastir Ostrog
Manastir Ostrog je manastir Srpske pravoslavne crkve, smešten viosoko na planini Ostroška greda. Posvećen je St. Vasiliju Ostroškom, a sagrađen u XVII veku. Svoj današnji izgled manastir je dobio između 1923. - 1926. godine.
Muzej grada Budve
Muzej grada Budve se nalazi u centru Starog grada i uključuje arheološke, etnografske i umetničke postavke, a u prizemlju se nalazi lapidarijum. Inače, muzej je dobitnik Green Apple nagrade za 2005. godinu.
Kanjon reke Tare
Kanjon reke Tare je drugi po veličini kanjon u svetu, a prvi u Evropi. Na UNESCO liatu kulturne baštine je upisan 1977. godine. Kanjon se izdvaja po posebnoj turističkoj atrakciji, a to je splavarenje.Direktni letovi

Podgorica

- Beč, Austrija
- Beograd, Srbija
- Cirih, Švajcarska
- Frankfurt, Nemačka
- Moskva, Rusija
- Niš, Srbija
- Rim, Italija

Tivat

- Beograd, Srbija
- London, Ujedinjeno Kraljevstvo
- Minhen, Nemačka
- Moskva, Rusija
- Pariz, Francuska
Avio kompanije
« Kliknite na let sa leve strane da vidite spisak avio kompanija.
"Moj izbor" Dodaj u moj izbor

Novi događaj

Dodaj događaj u listu

Dodaj u "OMILJENO"