Država
Vrsta prostora
Kapacitet
Ključne reči
Aktuelne promocije
Detaljna pretraga >>
Odabir regija i gradova:
Vrsta prostora:
Vile, salaši, turistička naselja...
ODABIR KAPACITETA:
Napomena: Detaljna pretraga važi samo za pretragu prema prostoru. Pretrage prema mapi, uslugama i letovima nisu uključene u detaljnu pretragu.
ODABIR OKRUŽENJA:

VRSTA SADRŽAJA:U ovoj državi postoji:

Hotela: 54
» Prikaz hotela

Agencija: 2
» Prikaz agencija
Država
Hrvatska - mapa drzave Dalmacija Istočna Hrvatska Istra i Hrvatsko Primorje Lika i Gorski kotar Severozapadna Hrvatska Zagreb i Središnja Hrvatska

Hrvatska

Regioni

  • Dalmacija
  • Istočna Hrvatska
  • Istra i Hrvatsko Primorje
  • Lika i Gorski kotar
  • Severozapadna Hrvatska
  • Zagreb i Središnja Hrvatska

Dalmacija

Dalmacija je hrvatska priobalna regija koja se prostire od Zadra i ostrva Paga na severu do Kotora i vrta Oštro na jugu. Dalmacija se prostire na krajnjem jugu Hrvatske i predstavlja njenu najveću turističku regiju .
Karakterišu je tri velika grada i to su 3.000 godina stari Zadar, Split koji je prestonica rimskog cara Dioklecijana i naravno Dubrovnik koji je unet na UNESCO spisak baštine.
Split
Dubrovnik

Istočna Hrvatska

Istočna Hrvatska je region koji najvećim delom čine Slavonija, Baranja i zapadni Srem.
Slavonija nudi atrakcije kontinentalnog turizma, kao što su lovni turizam, terme, vinski podrumi, folklorno bogatstvo i prirodne lepote među kojima se ističe Kopački rit, močvarno područje uz Dunav i Dravu, park prirode i rezervat i područje planine Papuk, koje je takođe proglašeno parkom prirode.
Baranja se proteže između Drave, Dunava i mađarske granice, a zapadni Srem sa Ilokom kao kulturnim, administrativnim i privrednim središtem predstavlja najistočniji deo Hrvatske koji je poznat po vinskim podrumima.
Osijek

Istra i Hrvatsko Primorje

Istra je najveće hrvatsko poluostrvo. Zbog sredozemne klime a i mnogobrojnih kulturno–istorijskih spomenika, Istra je atraktivna destinacija tokom cele godine. Turistička ponuda Istre je dopunjena vinskim putevima, biciklističkim maršutama, etno-gastronomskom ponudom, lovnim i ribolovnim turizmom, konjičkim, ekološkim, kao i agroturizmom.
Hrvatsko primorje zauzima obalni deo Hrvatske, od Rijeke do Karlobaga na kojem se nalaze gradovi Bakar, Kraljevica, Novi Vinodolski i Senj. Senj je nakada bio najznačajniji grad ovog područja, ali je tu ulogu prepustioRijeci u 19. veku. Danas je celo područje najviše okrenuto turizmu.
Rovinj
Opatija

Lika i Gorski kotar

Lika i Gorski kotar su gorske kraške hrvatske regije koje svoj najveći potencijal imaju u turizmu.
Gorski kotar se nalazi između Kvarnerskog zaliva i doline reke Kupe (teče uz granicu sa Slovenijom), a između planinama Like prostiru se plodna široka polja.
Ove regije imaju svežu planisku klimu, pa su turistima privlačne u svako doba godine, kako za zimski turizam i zimske sportove, tako i za izletnički turizam.

Severozapadna Hrvatska

Severozapadna Hrvatska je region koji obuhvata Hrvatsko zagorje i Međimurje koji ujedno spadaju u najrazvijenije hrvatske regije.
Tragovi naseljenosti područja Hrvatskog zagorja datiraju još iz perioda kamenog doba, a pronađeni su na području grada Karpine. Takođe su veoma značajna i arheološka nalazišta termi iz rimskog doba koja se nalaze na teritoriji današnjih Varaždinskih toplica.
Svakako najpoznatije atrakcije koje turisti posećuju u Hrvatskom zagorju su brojne terme, kao i srednjovekovni dvorci među kojima su najpoznatiji Trakošćan i Veliki Tabor.
Međimurje je regija koja obuhvata krajnji severni deo Hrvatske, a urbani centar ove regije je Čakovec.

Zagreb i Središnja Hrvatska

Region Zagreba i Središnje Hrvatske obuhvata Moslavinu i Turopolje, Banovinu i Kordun, Posavinu, Podravinu, grad Zagreb i njegovu okolinu. Svaka od navedenih regija ima svoje lične karakteristike koje danas u vidu turističkih atrakcija nudi turistima.
Grad Zagreb je poznat po brojnim istorijskim spomenicima i srednjovekovnoj arhitekturi.
Moslavina je poznata po uzgoju vina ali i otkriću naftnih polja. Turopolje je područje koje najvećim delom prekrivaju šume u kojima je nastanjen veliki broj ptica za čije posmatranje turisti pokazuju veliko zanimanje. Banovinu i Kordun karakterišu izletnička područja uz reke Mrežnicu i Koranu koje se sa Krkom i Dobrom spajaju i protiču kroz grad Karlovac. Podravina je u svetu i umetničkim krugovima je poznata pre svega kao regija u kojoj se razvilo naivno slikarstvo koje predstavljaju Ivan Generalić, Mirko Virius i drugi.
Zagreb

O državi

Hrvatska je srednjevropska, mediteranska i balkanska država, smeštena na prelazu iz srednje u jugoistočnu Evropu.

Na istoku se graniči sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, na zapadu na Jadranskom moru sa Italijom i na severu sa Slovenijom i Mađarskom.

Hrvatska obala je poznata po svojim mnogobrojnim ostrvima, prozirno čistim morem, istorijskim zamenitostima i impozantnim zidinama primorskih gradova.
Među najpoznatijim primorskim gradovima u Hrvatskoj su Dubrovnik, Split, Opatija, Poreč, Rovinj, Pula, Rijeka dok na kontinentalnom delu najviše pažnje privlači Zagreb.
Takođe, nacionalni park Brijuni, nacionalni park Kornati (arhipelag sa oko 150 ostrva) i nacionalni park Krka (reka s brojnim slapovima) su destinacije koje prilikom putovanja svakako treba posetiti.

Kongresni kapaciteti

Predstavljena mnogo puta kao „top mesto za odmor i avanturu" u poslednjih nekoliko godina, Hrvatska je doživela transformaciju u prvoklasnu destinaciju za poslovna putovanja, a tome doprinosi i međunarodno priznanje „za najbolju konferencijsku i insentiv destinaciju" na CONFEX-u, u Velikoj Britaniji.

Jedan od razloga, zašto je Hrvatska idealna za MICE turizam leži u savršenom spoju atrakcija za razgledanje i ambijenta modernih objekata.

Među najpoznatijim kongresnim destinacijama u Hrvatskoj su Zagreb, Dubrovnik, Split i Opatija.

Najveći kongresni kapacitet

Arena Zagreb / Zagreb, Hrvatska / Broj konferencijskih sala: 6 / Kapacitet najveće sale: 13.000 mesta

Ukupni kapaciteti

Ukupni smeštajni kapaciteti prema kategorizaciji hotela (5, 4, 3 i 2 zvezdice) ove destinacije prikazani su u priloženoj tabeli:

Hotela 30 206 342 90
Soba 5135 21165 23509 7848
Ležajeva 9882 39541 46569 15537

Međunarodni kongresi i konferencije

2. EFCC - UEMS Kongres 2012, Dubrovnik (1.000 - 1.200 učesnika)
21. Kongres Europskog društva za maksilofacijalnu hirurgiju 2012, Dubrovnik (1.500 učesnika)
53. Međunarodni kongres neuropsihijatara Pule, 2013., Pula
IADR/PER Kongres 2014, Dubrovnik
ESHA konferencija 2014, Dubrovnik
10. Kongres Hrvatskog kardiološkog društva s međunarodnim učešćem, 2014., Zagerb

Međunarodni sajmovi

23. Međunarodni sajam nautike, 19.- 23.02. 2014., Zagrebački velesajam, Zagreb
6. Međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija, 19. - 22.02. 2014., Zagrebački velesajam, Zagreb
Hotel & Gastroteh,19. - 22.02.2014., Zagrebački velesajam, Zagreb
Biograd Boat Show, 23. - 26.10.2014., Biograd na moru

ICCA statistički izveštaj

Statistički izveštaj međunarodnog kongresnog udruženja (ICCA).

2010 2011 2012 2013 2014 2015
Rang 40 39 40 41 40 41
Broj međunarodnih kongresa 50 72 74 69 81 96

Šta obići?
Kamenita vrata
Kamenita vrata su jedina gradska vrata koja još uvek postoje, a svoj današnji oblik su dobila 1760. godine. Najpoznatija su kao kapelica Majke Božje od Kamenitih vrata, a ujedno su i jedan od najbolje očuvanih spomenika starog Zagreba.
Stradun
Stradun ili Placa je središte Dubrovnika, to je glavno urbano područije i mesto okupljanja za građane i turiste. Stradun je glavna poslovna ulica ali i omiljeno turističko šetalište.
Dvorac Trakošćan
Dvorac Trakošćan je izgrađen u XIII veku i predstavlja jedan od najprivlačnijih dvoraca u Hrvatskoj.
Dioklecijanova palata
Dioklecijanova palata izgrađena je krajem III i početkom IV veka. Predstavlja jednu od najznačajnijih antičkih građevina, najveću i najbolje sačuvanu kasnoantička palatu na svetu. Na UNESCO listi svetske kulturne baštine je od 1979. godine.
Nacionalni park Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera je najstariji nacionalni park u jugoistočnoj Evropi osnovan 1949. godine. Na UNESCO listu kulturne baštine je dodat 1979. godine i to među prvim prirodnim lokacijama u svetu.
Pulski amfiteatar
Pulski amfiteatar je najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj, sagrađen između 100. i 200. godine nove ere. U njemu su se održavale gladijatorske borbe, a danas služi za održavanje kulturnih manifestacija.
Kopnena vrata
Kopnena vrata su strip o istoriji Zadra posmatran kroz petovekovne kamenove uklesane u gradska vrata u Foši. Vrata su podignuta 1543. godine i imaju oblik slavoluka s troje vrata i bila su i glavni ulaz u grad.
Augustov hram
Augustov hram je dobro očuvani rimski hram u Puli, sagrađen u I veku nove ere. Hram je bio posvećen boginji Romi i caru Augustu.
Zlatna vrata
Slavoluk Sergijevaca – Zlatna vrata sagradila je porodica Sergijevaca, kao znak sećanja na tri brata koji su obavljali visoke činovničke dužnosti. Pretpostavlja se da je sagrađen između 29. – 27. godine pre Hrista.
Forum u Zadru
Forum u Zadru predstavlja najveći istraženi forum na istočnoj strani Jadrana, koji se nalazi ispod crkve Sv. Donata i biskupske palate. Osnovan je u I veku pre nove ere od strane rimskog cara Augusta.Direktni letovi

Brač

- Zagreb, Hrvatska

Dubrovnik

- Amsterdam, Holandija
- Atina, Grčka
- Beč, Austrija
- Beograd, Srbija
- Bergen, Norveška
- Berlin, Nemačka
- Dizeldorf, Nemačka
- Edinburg, Ujedinjeno Kraljevstvo
- Frankfurt, Nemačka
- Helsinki, Finska
- Kopenhagen, Danska
- London, Ujedinjeno Kraljevstvo
- Mančester, Ujedinjeno Kraljevstvo
- Minhen, Nemačka
- Oslo, Norveška
- Rim, Italija
- Stokholm, Švedska
- Venecija, Italija
- Ženeva, Švajcarska

Osijek

- Split, Hrvatska

Pula

- Amsterdam, Holandija
- Frankfurt, Nemačka
- Oslo, Norveška
- Zadar, Hrvatska
- Zagreb, Hrvatska

Rijeka

- Brisel, Belgija
- London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Split

- Atina, Grčka
- Bazel Miluz, Francuska
- Beč, Austrija
- Beograd, Srbija
- Berlin, Nemačka
- Dizeldorf, Nemačka
- Dubrovnik, Hrvatska
- Frankfurt, Nemačka
- Keln, Nemačka
- Lion, Francuska
- London, Ujedinjeno Kraljevstvo
- Minhen, Nemačka
- Moskva, Rusija
- Nirnberg, Nemačka
- Osijek, Hrvatska
- Oslo, Norveška
- Pariz, Francuska
- Rim, Italija
- Štutgart, Nemačka
- Zagreb, Hrvatska

Zadar

- Frankfurt, Nemačka
- Pula, Hrvatska
- Zagreb, Hrvatska

Zagreb

- Amsterdam, Holandija
- Atina, Grčka
- Barselona, Španija
- Beč, Austrija
- Beograd, Srbija
- Berlin, Nemačka
- Brač, Hrvatska
- Brisel, Belgija
- Cirih, Švajcarska
- Dubrovnik, Hrvatska
- Frankfurt, Nemačka
- Keln, Nemačka
- Kopenhagen, Danska
- London, Ujedinjeno Kraljevstvo
- Minhen, Nemačka
- Moskva, Rusija
- Pariz, Francuska
- Pula, Hrvatska
- Sarajevo, Bosna i Hercegovina
- Skoplje, Makedonija
- Split, Hrvatska
- Štutgart, Nemačka
- Tirana, Albanija
- Venecija, Italija
- Zadar, Hrvatska
Avio kompanije
« Kliknite na let sa leve strane da vidite spisak avio kompanija.
"Moj izbor" Dodaj u moj izbor

Novi događaj

Dodaj događaj u listu

Dodaj u "OMILJENO"