MUST HAVE mobilne aplikacije kada idete na kongres

mush-have aplikacijeDo pre samo par godina mobilne aplikacije su bile inovativno tehnološko rešenje, a danas se koriste masovno u svakodnevnom životu. Za Vas, kao event profesionalca, izdvojili smo must-have listu mobilnih aplikacija prilikom prisustvovanja nekoj konferenciji ili kongresu.

Mobilne aplikacije korisnicima pružaju raznovrsne olakšice kako u svakodnevnom životu, tako i u poslu. One imaju ulogu gedžeta i korisnicima služe za pronalaženje raznih informacija, za završavanje nekog posla ili kao vid zabave i razonode.

Postoje razne vrste aplikacija od onih za hvatanje beleški, crtanja floor planova, planiranja događaja, do aplikacija za plaćanje parkinga, obradu fotografija, slušanje muzike, igrice, socijalne mreže i još mnogo toga, gotovo šta god nam padne na pamet.

Danas je gotovo podrazumevano da svaka kompanija ili organizacija poseduje svoju mobilnu aplikaciju kao i da veb sajt kompanije bude optimizovan za pregled i korišćenje na mobilnom telefonu. Nije ni čudo, jer sudeći po istraživanju Flurry Analytics, prosečni korisnik mobilnog interneta provede 86% vremena koristeći aplikacije.

Znači, kada krenete na neku konferenciju ili kongres, obavezno ponesete sa sobom iPad, netbook, tablet ili laptop. Zatim, proverite da li imate instalirane sledeće aplikacije:

Info o kongresu / konferenciji

Za početak, proverite da li kongres / konferencija ima svoju mobilnu aplikaciju, koja u najvećem broju slučajeva pruža sažetije i konkretnije Informacije od samog veb sajta događaja. Svakako, posetite sajt konferencije ukoliko ne postoji mobilna aplikacija. Putem aplikacije obično možete da:

– pronađete program konferencije sa svim potrebnim informacijama (tema, govornici, diskusije, itd)

– pratite najnovija dešavanja vezano za konferenciju

– napravite online raspored predavanja koja želite da posetite

– istražite ko još prisustvuje i predstavite se putem centralnog sistema za razmenu poruka među učesnicima (attendee messaging center).

Lokacija

Google Maps će Vam biti od velike pomoći ukoliko idete na konferenciju u drugi grad ili državu.Takođe, Foursquare Vam može pružiti savete o mestu na koje idete, kao i gde se Vaši prijatelji “čekiraju”. Around me Vam pomaže da pronađete stvari u Vašoj blizini. Stay.com pruža informacije o turističkim atrakcijama, raspolaže sa offline mapama.

Putovanje

Za rezervaciju smeštaja i ostale detalje puta koristiće Vam Booking.com, Tripadviser, kao i aplikacija avio kompanije kojom putujete. Portal kongresniturizam.com odnosno SEEmice.com pruža Informacije o destinacijama, smeštaju i direktnim letovima za region jugoistočne Evrope.

 

Poslovni gedžeti

mush-have aplikacije kada idete na kongresMejlovi. Korišćenje mailova je svakodnevnica svakog od nas. bez obzira da li ste u kancelariji ili na konferenciji potrebna Vam je aplikacija za mailove Gmail ili K-9 Mail ili neka druga koju preferirate.

Skener vizit karti (business card scanner) aplikacija za skeniranje vizit karti znatno olakšava borbu sa izgubljenim vizit karticama ili novčanik pun vizit karti.

Besplatne aplikacije za vizit karte su CardMunch za iOS, CamCard i ScanBizCardsapp za Android.

Hvatanje beleški (note taking app.) Evernote predstavlja besplatnu aplikaciju za hvatanje beleški kako tekstualno, tako i glasovno, vizuelno ili putem kreiranja “To Do” listi.

QR kod skener. QR kod (onaj kvadrat sa crno belim mrljama :)) može se postaviti na vizit kartu, letak, program konferencije i ostale online i offline materijale. QR kod zapravo predstavlja napredan, savremen i brz način komunikacije i deljenja informacija. Da bi dobili ove Informacije, odnosno, da bi videli šta se krije u tom QR kodu, potreban Vam je QR Barcode Scanner, aplikacija za čitanje bar koda.

 

mobilne aplikacijeOstalo

Na pauzama između predavanja, ako želite da se dodatno zabavite ili zabeležite atmosferu, uslikate predavača i kolege, trebaće vam sledeće aplikacije:

Društvene mreže. Postoje razne aplikacije društvenih mreža, od kojih su najpoznatije: Facebook i Facebook Messenger, Twitter, LinkedIn, Google+, Skype, Viber i ostale.

Foto/Video. Najzastupljenije aplikacije su Instagram i Youtube. Za fotografije takođe izdvajamo camera+ aplikaciju, a za editovanje fotografija Snapseed.

Muzika i događaji. Najpoznatije aplikacije za puštanje i slušanje muzike su, Spotify, Applauze (pušta i lokalnu muziku), kao i Eventbrite, koji nudi i mogućnost pretrage lokalnih događaja, preporuke za događaje, kao i rezervaciju i kupovinu karata.

Hrana i piće. Najpopularnije aplikacije koje Vam pomažu da pronađete Restoran, ili pogledate iskustva gostiju su Urbanspoon, Yelp, Foodspotting. Aplikacije za izbor vina su Vivino Wine Scanner, Wine Dictionary i drugi.

Ovo su samo neke od aplikacije koje Vam mogu pomoći prilikom prisustvovanja nekom kongresu / konferenciji, a od Vas i vaših ličnih potreba zavisi koje od njih ćete koristiti.

Cilj je bio da se predstavi današnji savremen način komunikacije i funkcionisanja koji sve više uključuje mobilne aplikacije u svim sferama života.

Autor: Miona Milić

* celokupan članak je prvo objavljen na www.SEEbtm.com

#kongresniturizam
#SEEmice

Podeli: