Koja hotelska kompanija je trenutno najveća na svetu?

lTW2NP2tBMCK1JtVbfYXidbqL

Marriott + Starwood = najveća hotelska kompanija na svetu

Novembra 2015. godine, Marriott International se udružio sa Starwood Hotels & Resorts Worldwide, i na taj način stvorio najveću svetsku hotelsku kompaniju. Zajedno, poseduju 1.1 milion soba u više od 5500 hotela u preko 100 zemalja. Ova saradnja predstavlja najveće spajanje dve hotelske kompanije do sada.

Ovom saradnjom, biće u mogućnosti da gostima pruže više od 30 brendova, kao i još veći izbor i mogućnosti za svoje saradnike, kao i dodatnu vrednost svojim akcionarima.

Takođe, Marriott Rewards, sa 54 miliona članova, kao i Starwood Preferred Guest, sa 21 milionom članova, su među najnagrađenijim loyalty programima, a sada se očekuje jačanje ovih programa nakon spajanja ova dva hotelska giganta.

Nakon ovakve saradnje, nameće se pitanje šta će se desiti i kako će poslovati mali hotelski lanci kao i privatni hoteli?

Spajanje velikih hotelskih lanaca se predviđa da će postati trend u hotelskoj industriji. Biće zanimljivo analizirati sledeće korake velikih hotelskih lanaca.  Možda treba očekivati nove poteze kompanija iz Kine? Ili od Hilton kompanije sa preko 745000 hotelskih soba širom sveta?

Jedno je sigurno – pravila se menjaju sa konceptom globalizacije.

Podeli: