Jadranski sajam

Jadranski sajam

Adresa: Trg slobode 5

Mesto: Budva

Poštanski broj: 85310

Država Crna Gora

Telefon +382 33 410 400

BROJ SALA
11
NAJVEĆA SALA
Okruženje

Grad

Sadržaji
  • Otvoreni parking
  • Izložbeni prostor
O nama

Od svog osnivanja, Jadranski sajam se razvija kao organizator specijalizovanih sajmova i događaja konvencijskog tipa. Ovakav savremeno postavljen koncept omogućio je pravovremeno inoviranje programskih manifestacija u skladu sa zahtjevima tržišta i dinamičnih promjena u regionu. Danas Jadranski sajam organizuje 15 specijalizovanih sajamskih manifestacija i privrednih konvencija.
Shvatanje sajamskih kuća ne samo kao izložbenih prostora već i kao organizatora eventa odražava se u sve razvijenijim i bogatijim programima manifestacija. Ugledni poslovni ljudi, naučnici i umjetnici svojim učešćem u kreiranju i realizaciji projekata doprinose izvanrednom prepoznatljivom kvalitetu sajmova u Budvi.

Poslovna politika Jadranskog sajma

Poslovna politika Jadranskog sajma je otvorena za nove ideje i partnerske odnose sa privrednim asocijacijama, drugim organizatorima i državnim institucijama i to sve u cilju stvaranja ambijenta koji uz nove tehnologije, nove kontakte i tržišta može doprinjeti privrednom rastu i uspjehu privrednih subjekata.

Članstvo i aktivno učešće u renomiranim asocijacijama

Jadranski sajam je punopravni član Globalne Asocijacije sajamske Industrije UFI sa sjedištem u Parizu. UFI okuplja organizatore sa pet kontinenata, 84 države i 193 grada. Jadranski sajam je takođe i član CEFA (Asocijacije sajmova centralne Evrope) i osnivač EASE (Asocijacije sajmova jugoistočne Evrope).
Možda simbolično 40 godina nakon održavanja prve sajamske izložbe u Budvi Jadranski sajam predsjedava Asocijacijom sajmova jugoistočne Evrope.
Članstvo i aktivno učešće u renomiranim asocijacijama pruža značajne mogućnosti za Jadranski sajam, prije svega dostupnost novih znanja i praksa najuspješnijih organizatora.
Organizovana je obuka mladih profesionalaca, sa znakom značajnih asocijacija koje su Sajam legitimisale i kao organizatora visokog profesionalnog nivoa i po najvišim standardima sajamske industrije.

Zahvaljujući članstvom u međunarodnim organizacijama, Jadranski sajam afirmiše državu Crnu Goru i njenu nacionalnu privredu.

Konferencijski kapaciteti

U sastavu Jadranskog sajama nalazi se oko 22.000 m2 zemljišta na najatraktivnijoj lokaciji u Budvi, na Slovenskoj obali.
Kao izložbeni prostor koristi se površina od 11.000 m2. Zatvoreni izložbeni prostor Jadranskog sajma zauzima površinu od 3.000 m2, a za manifestacije koje to zahtevaju dodatno se može postavi do 8.000 m2 izložbenog zatvorenog prostora (sajmovi turizma, nameštaja i građevinarstva).

Scroll tavle
Lokacija

Jadranski sajam se nalazi u Budvi, turističkom i poslovnom centru Crne Gore. Svojim položajem, neposredno uz Slovensku obalu, najpoznatiju plažu na crnogorskom primoriju, u samom centru grada, pod palmama pruža jedinstven ugođaj za obavljanje poslovnih i sajamskih aktivnosti.

GPS Koordinate

18.842893 (Dužine / Longitude)

42.285649 (Širine / Latitude)

Google Maps
Jadranski sajam