Bukurešt

Bukurešt

228 km²
1.628.426
+40 21
051783
GTM+2, GTM+3

Vlaška

O DESTINACIJI

Bukurešt je glavni opštinski, kulturni, industrijski i finansijski centar Rumunije. Nije star koliko je za očekivati od grada u srcu Evrope, njegov nastanak se vezuje tek za 1459. godinu. Bukurešt, najveći grad između Berlina i Atine, beleži ekonomski uspon i transformiše se u veliki regionalni poslovni centar.Poznat po svojim širokim bulevarima sa drvoredima, impozantnim zdanjima Belle Époque i reputaciji života na visokoj nozi, Bukurešt je nekada nosio naziv „Mali Pariz“. Međutim, nema ničeg malog kada je reč o atrakcijama Bukurešta, počevši od muzeja, umetničkih galerija, parkova, pa do bezbrojnih arhitektonskih poslastica.

KONGRESNI KAPACITETI

U glavnom gradu Rumunije se nalazi 37 muzeja, 22 pozorišta, 2 operske dvorane, 3 koncertne dvorane, 18 umetničkih galerija i prava mala riznica biblioteka i knjižara. Mnogi od njih se nalaze u objektima koji su sami po sebi atrakcija, razigranog arhitektonskog stila pod uticajem i istočne i zapadne kulture.Istorijska zdanja kao što su Rumunski ateneum, Narodni muzej umetnosti, Palata Kantakuzina, Klub vojske i Patrijarhova palata mogu da prime do 800 delegata. U objekte za velike skupove mogu se uvrstiti i Zgrada Parlamenta, Izložbeni centar – Romexpo, kongresni centar Privredne komore i Svetski trgovinski centar. Pored ovih kongresnih kapaciteta u Bukureštu se nalazi i veliki broj hotela visoke kategorije koji imaju odlične kongresne kapacitete, kao što su InterContinental, Crowne Plaza Bucharest Hotel, Grand Hotel Continental, Rin hoteli, Phoenicia Grand Hotel kao i mnogi drugi.Kongres svetskog poštanskog saveza (2004. god.), Samit frankofonije (2006. god.) i Samit NATO (2008. god.) predstavljaju najistaknutije među mnogobrojnim velikim i uspešnim međunarodnim događajima čiji je domaćin bio Bukurešt u prethodnih nekoliko godina.

NAJVEĆI KONGRESNI KAPACITET

Romexpo Exhibition Centre / Bukurešt, Rumunija / Broj konferencijskih sala: 21 / Kapacitet najveće sale: 1.800 mesta

MEĐUNARODNI KONGRESI I KONFERENCIJE

Međunarodna konferencija arhitekture - INGLASS, 2013, Bukurešt Međunarodna konferencija finansija I bankarstva - FIBA, 2013, Bukurešt2. Međunarodni simpozijum o unapređenju socio-ekonomskih istraživanja, 2013, Bukurešt

MEĐUNARODNI SAJMOVI

Rumunski sajam turizma TTR, 04. - 10.10.2013., Romexpo Exhibition Centre, Bukurešt