Sarajevo

Sarajevo

+387 33
71000
GTM +1, GTM+2

Federacija Bosne i Hercegovine

O DESTINACIJI

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, smešten je u kotlini u okviru Federacije Bosne i Hercegovine, mada jednim delom prelazi i u Republiku Srpsku.Sarajevo je jedao od istorijskih najzanimljivijih i najraznovrsnijih gradova u Evropi. To je mesto gde se podelilo Zapadno i Istočno Rimsko Carstvo. U isto vreme Sarajevo je grad jake istorijske turbulencije i sudara civilizacija, ali i svetionik nade za mir i toleranciju kroz multikulturne integracije.Grad je tradicionalno poznat po religijskoj raznolikosti sa sledbenicima islama, pravoslavlja, katoličanstva i judaizma koji koegzistiraj vekovima.

KONGRESNI KAPACITETI

Sarajevo je jedinstveno mesto na svetu gde je za samo nekoliko sati moguće uroniti u atmosferu grada, skijati na obližnjim planinama ili posetiti obalu neke od sarajevskih reka.Grad je okružen pravim olimpijskim planinama, kao što su: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević, koje su udaljene 20 minuta vožnje od centra grada, a koje su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta Sarajlija i turista iz celog sveta.Trenutno je Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, jedan od gradova koji najbrže raste u jugoistočnoj Evropi. Grad sadrži brojne poslovne centre, kulturne i edukativne institucije, a speleološki, eko i spa turizam su samo neki vidovi turizma za koje ovaj multikulturalan grad ima uslove.Grad Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine raspolaže sa mnogobrojnim hotelima, među kojima se kao najveći kongresni kapaciteti ističe Hotel Holywood. Pored hotela Hoolywood tu su još i Radon Plaza Hotel, Hotel Bristol Sarajevo, Sarajevo Hotel, Hotel Grand Sarajevo.

NAJVEĆI KONGRESNI KAPACITET

Hotel Holywood / Sarajevo, Bosna i Hercegovina / Broj konferencijskih sala: 15 / Kapacitet najveće sale: 800 mesta

MEĐUNARODNI KONGRESI I KONFERENCIJE

3. Međunarodna konferencija o nastavi stranih jezika i primenjenoj lingvistici, 2013, Sarajevo2. Međunarodna Evroazijska konferencija matematičkih nauka i aplikacija, 2013, Sarajevo

MEĐUNARODNI SAJMOVI

36. Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva, turistička berza, 27 - 29.03.2013, Centar Skenderija , Sarajevo