Bled

Bled

5.476
+386 4
4260
GTM +1, GTM+2

Julijski Alpi

O DESTINACIJI

Bled se nalazi na ivici Nacionalnog parka Triglav, sa većim delom hotela grupisanim oko Bledskog jezera. Osnovni razlozi za posetu Bledu jesu jedinstveno jezersko okruženje, posebni lokaliteti bogati nacionalnom i kulturnom zaostavštinom, kao i srdačno i gostoljubivo lokalno stanovništvo. Pre jednog milenijuma, 1004. godine, javlja se prvi pisani trag o Bledu u dokumentu kojim ga nemački car Henrik II poklanja Albuinu, biskupu Briksena. Bled je stekao međunarodnu slavu najviše zahvaljujući sanatorijumu koji je na njemu osnovao švajcarski stručnjak za hidropatiju Arnold Rikli, a koji je ovde živeo i radio preko pola veka.Posetici Bleda biće očarani „pletna“ čamcima koji klize preko jezera ili vožnjom kočijama koja će im dočarati tradiciju ovog grada. Boravak ovde može biti i veoma aktivan. Veslanje i surfovanje na jezeru, pecanje na udicu, kajakarenje i splavarenje alpskim rekama, jahanje u prirodi, planinarnje po okolnim brdima, vožnja bickla i šetanje po prirodi, golf, vožnja balonom i paraglajding samo su neke od aktivnosti koje stoje na raspolaganju. Klizanje ili kuglanje u Ledenoj dvorani, nordijsko skijanje ili noćno skijanje u centru grada još neke su od aktivnosti koje će zimski boravak ovde učiniti nezaboravnim.Bled nudi najbolje gurmanske i lokalne specijalitete u tradicionalnoj gostionici. Preukusne krempite prave se na Bledu već decenijama po originalnom receptu iz 1953. godine.

KONGRESNI KAPACITETI

Bled je aktivno prisutan na svetskoj konferencijskoj sceni već preko 25 godina, kao domaćin poslovnih, stručnih i državnih sastanaka srednjeg obima za 100 do 400 učesnika, kao i čestih sportskih manifestacija. Mnogim susretima Bled je postao druga kuća, kojoj se iz godine u godinu rado vraćaju.Organizatori konferencija i sastanaka odavno su shvatili značaj održivosti, tako da Bled omogućava organizovanje ekoloških događaja tokom cele godine.Bled pruža mogućnosti za obogaćivanje svakog sastanka dodatnim sportskim aktivnostima, kulturnim ekskurzijama, nezaboravnim razgledanjem i tim bilding programima.

NAJVEĆI KONGRESNI KAPACITET

Kongresni centar Bled / Bled, Slovenija / Broj konferencijskih sala: 4 / Kapacitet najveće sale: 500 mesta

MEĐUNARODNI KONGRESI I KONFERENCIJE

8. Strateški Forum Bled, 201326. Bled eKonferencija, 201345. PEN konferencija (Međunarodni sastanak pisaca)20. Međunarodni BledCom simpozijum odnosa sa javnošću, 2013 Savet za kolektivno vođenje umetničkih prvava - SCAPR, 20121. Pan - Slovenski kongres dečije neurologojie 2012Prekogranična konferencija zdrvastva 20125. Kongres nefrologa 2012

MEĐUNARODNI SAJMOVI