Novi Sad

Novi Sad

702,7 km2
341.228
+381 21
21000
GTM +1, GTM+2

Vojvodina

O DESTINACIJI

Novi Sad, grad kulture, gastronomije i posebno laganog ritma života. Univerzitetski grad sa preko 50.000 studenata u svakom trenutku, brojnih fakulteta sa kojih potiču priznati stručnjaci u raznim oblastima, 2019. godine je ponosno nosio titulu Evropska prestonica mladih. Novom Sadu je pripala prestižna titula Evropska prestonica kulture za 2022. godinu. Petrovaradinska tvrđava, jedna od najvećih i najbolje očuvanih u Evropi sa podzemnim vojnim galerijama, Ustanovom za izradu tapiserija, koja predstavlja jednu od samo pet u Evropi, neće vas ostaviti ravnodušnim. Kulturnu ponudu grada, pored muzeja, galerija, pozorišta, kulturnog centra, čine kulturne stanice, nastale na mestima, kao što je nekadašnja fabrika za bojenje svile i predstavljaju mesto okupljanja kako umetnika, posetilaca njihovog programa, tako i poslovnog sveta na različitim edukacijama i događajima. U neposrednoj okolini Novog Sada nalazi se najstariji Nacionalni park u Srbiji, Fruška gora, dobro poznat po kompleksu srpskih pravoslavnih manastira, jedinstvenih pejzaža, brojnih lokalnih proizvođača vina i mesta koja pružaju mogućnost potpunog doživljaja svog bogatstva vojvođanske kuhinje. U Novom Sadu se tokom godine održi više od 200 festivala u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru.

KONGRESNI KAPACITETI

Novi Sad, kao univerzitetski grad, poseduje različite vrste kongresnih kapaciteta koji predstavljaju redovno mesto susreta učesnika stručnih i naučnih konferencija. Kongresni centar Master Novosadskog sajma, kao najveći kongresni prostor u gradu, sa kompletnom tehničkom podrškom i svim pratećim elementima, može da zadovolji organizaciju i najzahtevnijih događaja. Locirana u studentskom gradu Zgrada Rektorata Novosadskog Univerziteta će svojim kapacitetima i opremom odgovoriti zahtevima organizatora konferencija na adekvatan način. Sportski i poslovni centar Vojvodina - SPENS ili kongresna sala Naftne Industrije Srbije sa kapacitetom do 300 mesta predstavljaju adekvatno mesto za ovu veličinu konferencija. Kongresni centar Andrevlje, lociran je u Nacionalnom parku Fruška gora, za one koji žele da njihovi učesnici provedu vreme u prirodnom okruženju nacionalnog parka. Pored kongresnih sala, događaj je moguće organizovati i u pozorištima i zanimljivim mestima, kao što su muzeji, galerije, kulturni cenatar i kulturne stanice, nastale na posebno zanimljivim mestima, poput nekadašnje fabrike za bojenje svile, a danas Kulturne stanice Svilara, kao i druge atraktivne Kulturne stanice u blizini centra grada, kao što je Eđšeg. Za manje događaje, kongresne sale hotela sa 5 i 4* mogu predstavljati dobar izbor.

NAJVEĆI KONGRESNI KAPACITET

Kongresni centar Master Novosadskog sajma, kapacitet najveće sale 4.000 mesta.

MEĐUNARODNI KONGRESI I KONFERENCIJE

ISWA World Congress - Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom, Međunarodni kongres udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije, ISHHR konferencija – Međunarodnog udruženja za zdravlje i ljudska prava, Kongres intenzivne medicine, Međunarodni Kongres radijacione onkologije, Kongres udruženja oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem, Kongres neurohirurga podunavsko-karpatskih zemalja, Internacionalni simpozijum u lečenju skolioze i ostalih deformiteta kičmenog stuba – SCOSYM, Food Conference, Feed Symposium - Instituta za prehrambene tehnologije, MEKST konferencija (Međunarodna konferencija u oblasti turizma, hotelijerstva i digitalnog marketinga), Side event – OPENS

MEĐUNARODNI SAJMOVI

Međunarodni poljoprivredni sajam, Međunardni sajam lova i ribolova, Međunarodni sajam turizma