Ohrid

Ohrid

392 km²
+389 46
6000
GTM +1, GTM+2

Zapadna Makedonija

O DESTINACIJI

Grad Ohrid je besmrtan grad i uzvišena kupališna tačka koja je za mnoge predstavlja vrhunac makedonskog iskustva, kraljevstvo svetlosti i vode, spremišta drevnih ruševina iz ranijih kraljevstva Makedonije. Glavne atrakcije Ohrida su koncentrisane u veoma prohodnim oblastima, među i iznad uskih ulica Starog grada gde se nalaze restorani i kafići koji su pogodni za opuštanje u letnjim, porolećnim i jesenjim večerima.Jedinstvenost Ohridskog jezera i istroijska arhitektura grada je priznata od strane UNESCO-a, zvaničnim imenovanjem, kao jednog od retkih mesta na listi kulturne baštine Svetskog nasleđa.

KONGRESNI KAPACITETI

Jedinstvena turistička destinacija je idealno mesto za kombinovanje kongresnih objekta visoke kategorije, obzirom da je Ohrid bio domaćin mnogih značajnih događaja, kao što su NATO samit, samit Predsednika, brojni kongresi i konvencije, kako nacionalni tako i međunarodni.

NAJVEĆI KONGRESNI KAPACITET

Hotel Metropol / Ohrid, Makedonija / Broj konferencijskih sala: 7 / Kapacitet najveće sale: 400 mesta

MEĐUNARODNI KONGRESI I KONFERENCIJE

5. Konferencija o vodi, klimi i okruženju - BALWOIS, 2012, Ohrid7. Konferencija o održivom razvoju sistema energetike, vododprivrede i životne sredine - SEDWES, 2012, OhridMeđunarodni simpozijum – Energetika 2012, Ohrid, Makedonija

MEĐUNARODNI SAJMOVI