Courtyard by Marriott Sarajevo

Courtyard by Marriott Sarajevo

Adresa: Skenderija 1

Mesto: Sarajevo

Poštanski broj: 71000

Država Bosna i Hercegovina

Telefon +381 11 3960 388

BROJ SOBA
131
BROJ SALA
4
NAJVEĆA SALA
110
Lokacija

Courtyard by Marriott Sarajevo se nalazi u samom srcu grada, odmah do šetališta uz rijeku Miljacku, u blizini tržnih centara i u pješačkoj udaljenosti do šarmantnog i slikovitog Starog grada – Baščaršije.

Hotel Courtyard by Marriott Sarajevo je idealan kako za odmor tako i za poslovne putnike. Okružen vladinim institucijama, hotel Courtyard by Marriott Sarajevo idealno pozicioniran i može Vam ponuditi savršen balans između praktičnosti i izvrsne usluge u centru grada.

Za uspješne poslovne sastanke, na usluzi su Vam konferencijski kapaciteti koji posjeduju poslednju tehnologiju i opremu neophodnu za sastanke svih tipova.

Okruženje

Grad

Sadržaji
 • WiFi
 • Restoran
 • Pet friendly
 • Sala za sastanke
O nama

U toku Vašeg boravka u Sarajevu, uživajte u udobnom smještaju, centralnoj lokaciji uz obalu rijeke Miljacke u hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo. 131 smještajna jedinica vam nudi moderno opremljene sobe uz besplatan Wi-Fi, radne stolove, 42-inčne televizore, prostrana kupatila.

Na osmom spratu hotela se nalazi S One Sky Lounge, koji je poseban po mnogo čemu. Otvoren je tokom cijele godine – ljeti je idealno mjesto za uživanje u sunčanom danu I odmoru od gradske gužve uz jedinstven pogled I najfinije koktele, dok zimi možete uživati u čaju I pogledom na Sarajevsku zimu.

Ukoliko planirate sastanak ili konferenciju u Sarajevu, naš hotel nudi 3 konferencijske sale od kojih je jedna na osmom spratu od hotela, a preostale dvije u prizemlju. Svaka sala posjeduje dnevno svjetlo, klimu, te najmoderniju tehničku opremu. Najveća sala se nalazi u prizemlju i kapaciteta je 110 ljudi u kino postavci.

Predah od svakodnevnice možete napraviti u Fitness centru koji je za goste hotela otvoren 24h ili šetnjom do starog dijela grada Baščaršije koji je udaljen od hotela svega 1,5 km. Hotel je okružen sa najvećim šoping centrima, stoga Vam je odlazak u kupovinu u bilo koje doba dana znatno olakšan.

Smeštaj

83 Standard soba – Naše standard sobe zauzimaju 27m2 zvučno izolovanog prostora i nude bračni krevet ili „twin“, idealne za dva gosta. Uživajte u brzom WiFi internetu, čaju i aparatu za kafu, kao i 24/7 pristupu fintess centru.

19 Biznis soba - Prekrasno uređene u mekanim, prirodnim tonovima, poslovne sobe veličine 29 m2 imaju „king size“ krevet, fantastičan pogled na grad i dizajnirane su tako da pružaju poslovnom putniku idealnu mešavinu udobnosti i tišine. Kada se osvežite, konektujete na besplatan Wi-Fi, uživajte u mirisnim aromama koje proizlaze iz aparata za kafu sa kapsulama i besplatnom Netflix sadržaju.

27 Twin soba - Opustite se u savršenom prostoru za svoju obitelj. Naše dvokrevetne sobe su moderni, zvučno izolirani prostori od 27 m2 s zastorima za zatamnjivanje i nalaze se u mirnom dijelu hotela. Dolaze s dva kreveta na „queen size“ veličine i mogućnošću dodavanja dječjeg krevetića. Uživajte u besplatnim Wi-Fi internetu, priboru za pripremu čaja i kafe, kao i 24/7 pristupu fitness centru.

2 Apartmana - Opustite se u modernom prostoru od 69 m2 zvučno izolovanog apartmana. Naši apartmani imaju dnevni boravak s sofama, radni stol i sef u sobi, kao i king size krevet i vrhunski izbor filmskih i sportskih kanala i besplatnan pristup Netflix-u. Osvježite se u kupaonici s kadom, tušem, ogrtačima i papučama.

Konferencijski kapaciteti

Moderne konferencijske sale na prizemlju kao i na poslednjem spratu hotela, posjeduju integrisanu tehničku opremu poslednje generacije potrebnu za uspješan sastanak. Naši konferencijski kapaciteti mogu biti kombinovani i prilagođeni različitim događajima.

Dodatni sadržaji

Daska i daska za peglanje
Market 24/7
Vešeraj
Fitness centar
Nepušački hotel

Scroll tavle
U OBLIK T OBLIK UČIONICA KONFERENCIJA KVADRAT POZORIŠTE KABARE BANKET KOKTEL UKUPNO m2 Š x D x V
Naziv U oblik sale T oblik sale Ucionica sala Konferencija sala Konferencija sala Pozoriste sala Kabare sala Banket sala Koktel sala Povrsina sala Dimenzije sale
Torvill 12 - 8 12 10 20 - 10 - 32 5,75 x 5,86 x 3,65
Dean 34 - 30 34 30 65 30 32 50 74 7,10 x 11,51 x 3,65
Torvill & Dean 53 - 48 53 48 100 50 48 70 106 7,10 x 17,37 x 3,65
Bolero 25 - 30 25 - 40 - 10 - 52 5,15 x 10,15 x 2,80

* U preseku polja dati su kapaciteti sale određenog stila

BESPLATAN WIFI
Tehnička oprema
 • Projektor
 • Flipchart
 • Projekciono platno
 • Mikrofon
 • Laptop
 • Oprema za prevođenje
 • Prezenter
 • Ozvučenje
 • Table za pisanje
 • Papirni blokovi
 • Olovke
 • Flaširana voda za učesnike
GPS Koordinate

18.415389 (Dužine / Longitude)

43.855501 (Širine / Latitude)

Google Maps
Courtyard by Marriott Sarajevo